مجموعه Yaran 313 شما را به خرید بهترین لوله و اتصالات دعوت می کند.
کافیست فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم.

مواد مصرف انواع لوله ها

لوله پنج لایه چیست؟

صفحه اصلی > لوله پنج لایه چ3 آبان 1401

دیدگاهی ثبت نشده

دسته بندی : لوله پلی پروپیلن

آنچه می خوانید

شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که چرا پیمانکاران و ساختمان سازان، لوله پنج لایه را به سایر موارد مشابه ترجیح می‌دهند؟

جواب این سوال واضح است، چرا که مهم ترین فاکتور در تمامی پروژه‌ها، کیفیت بوده و به همین دلیل، پیمانکاران ترجیح می‌دهند تمامی قطعات مورد نیاز ساختمان را از بهترین نوع آنها تهیه کنند.
درادامه این مطلب می‌خواهیم به این موضوع بپردازیم که لوله پنج لایه چیست؟ و چه ویژگی‌هایی دارد.

لوله 5 لایه چیست؟

لوله 5 لایه شامل دو لایه چسب، یک لایه آلومینیوم و دولایه پلیمر می‌باشد. در ساختار لوله 5 لایه، لایه اول و آخر پلیمری بوده و مرکزی ترین لایه هم از جنس آلومینیوم است. مابین لایه‌های پلیمری و آلومینیوم نیز چسب قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: لوله پلیمری چیست؟

همین ترکیب باعث شده که از مقاومت و کیفیت فوق العاده‌ای برخوردار بوده و بتوان با خیال راحت، آن را در تمامی پروژه‌ها مورد استفاده قرار داد.

تا به اینجای مطلب در رابطه با ساختار فیزیکی لوله پنج لایه صحبت کردیم. حال نوبت به ساختار شیمیایی آن است که همین موضوع مهم ترین دلیل محبوبیت آن به شمار می‌رود.

ساختار لوله پنج لایه از مواد پلی اتیلن بوده، که از پرمصرف ترین مواد در صنعت ساختمان سازی و سایر صنایع درسراسر دنیا محسوب می‌شود. هم چنین مقاومت فوق العاده‌ای در برابر یون‌های شیمیایی، حرارت، دمای بسیار پایین و فشار مکانیکی دارد.

در رابطه با کیفیت لوله پنج لایه نیز این اطمینان را به شما عزیزان می‌دهیم که، مقاومت فوق العاده‌ای در برابر تغییرات حرارتی، فشارهای محیطی، یون‌های شیمیایی خورنده و نمک دارند.همچنین از نظر بهداشتی نیز کاملا سالم بوده و در صورت استفاده، هیچ خطری سلامتی انسان را تهدید نخواهد کرد.

به یاد داشته باشید با توجه به اینکه در بسیاری از ساختمان‌ها لوله‌های آبرسانی در معرض دید هستند، مهم است که ظاهر آن‌ها تمیز و زیبا باشد. خوشبختانه لوله‌های پنج لایه به همین صورت بوده و می‌توانید آن را با خیال راحت خریداری نمایید.

نحوه تولید لوله‌های پنج لایه

تولید لوله پنج لایه، در حالت کلی شامل دو روش عادی و اتوماتیک می‌شود که در نوع پیشرفته یا اتوماتیک آن، از به روزترین متدهای اروپایی استفاده می‌گردد.در فرایند تولید، آلومینیوم به کمک میز رول فرمینگ شکل می‌پذیرد و با لایه‌های دیگر یعنی چسب و لایه‌های پلیمری اکسترود می‌شود.

این نکته را نیز به خاطر داشته باشید، که خط تولید لوله‌های 5 لایه کاملا اتوماتیک است و به کمک جدیدترین دستگاه‌ها انجام می گیرد. همچنین برای افزایش سرعت تولید لوله پنج لایه، رول‌های آلومینیومی از قبل برش خورده و به صورت آماده در انبار نگه داشته می‌شوند.

درحالت کلی، لوله پنج لایه جزء جدیدترین قطعات در سیستم آبرسانی است و می‌توان بخاطر کیفیت در تولید وهمچنین مقاومت بسیار بالا، آن را جایگزین مناسبی برای لوله‌های تمام فلز دانست.

با توجه به استفاده از مواد استاندارد در تولید لوله پنج لایه، از استحکام بسیار بالایی برخوردار بوده و مقاومت زیادی در برابر ذوب شدن و یخ زدگی دارند. همچنین دارای انعطاف زیادی بوده و عمر طولانی مدتی دارند.

فراموش نکنید که کاربرد آن‌ها تنها در ساختمان‌های نوساز نیست و علاوه بر آن، می‌توان از لوله‌های 5 لایه در ساختمان‌های درحال بازسازی نیز استفاده کرد. مقاومت در برابر اسید یکی دیگر از ویژگی‌هایی می‌باشد که این محصول را محبوب کرده است.

انواع لوله پنج لایه

لوله 5 لایه خود به چند دسته تقسیم می‌شود. که درادامه هریک از این دسته‌ها را با هم بررسی خواهیم کرد.

1- لوله پنج لایه پکس ( PEX-AL-PEX )

لوله پنج لایه پکس روند ساخت متفاوتی با لوله‌های دیگر دارد. برخلاف نام آن ها این لوله‌ها دولایه بوده و شما می‌توانید دولایه را در بخش داخلی و خارجی آن‌ها ببینید. علاوه بر این دولایه، می‌توان یک لایه از آلومینیوم را نیز دید که میزان ضخامت آن به کاربرد لوله بستگی دارد.

نکته‌ای که بایستی درباره این نوع از لوله پنج لایه بدانید این است که مقاومت بالایی در برابر عامل‌هایی همچون فشار و حرارت دارند. این لوله‌ها پس از وارد شدن هرگونه فشار یا حرارت می‌توانند به حالت اولیه خود بازگردند. این به عنوان یکی از مهم ترین ویژگی‌های آن‌ها اهمیت قابل توجه‌ای دارد.

2- لوله پنج لایه ( PPR-AL-PPR )

این نوع از لوله پنج لایه را می‌توان به عنوان جدیدترین لوله‌های پروپیلن بازار معرفی نمود. بخش خارجی و داخلی این لوله‌ها از مواد پلی پروپیلن تشکیل شده است. در بخش میانی آن‌ها نیز می‌توان کامپاند الیاف شیشه را دید.

نویسنده

برای دریافت مشاوره روی لینک زیر کلیک کنید.

مشاوره رایگان

0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *